Wat doet een sloperij?

Wat doet een sloperij?

sloperij

Een sloperij wordt vaak gezien als een autokerkhof. Dat klopt natuurlijk, maar het is niet zoals je het ziet in veel films. In films zie je vaak een terrein met allemaal sloopauto’s die op elkaar zijn gestapeld. Tegenwoordig is een sloperij helemaal anders en verwerken ze auto’s snel en duurzaam. Zo zijn ze erkend door het RDW en het ARN en doen ze alles netjes volgens de regeltjes. De sloperijen in Nederland doen naast het slopen van voertuigen ook andere werkzaamheden. Zo zijn er sloperijen die schadeauto’s verkopen en verkoopt bijna iedere sloperij auto onderdelen. Deze auto onderdelen kunnen heel waardevol zijn en veel mensen zijn hier vaak naar op zoek. Maar wanneer is het handig om gebruik te maken van de sloperij? En hoe werkt het allemaal precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer je auto naar de sloperij brengen?

Je auto naar de sloperij brengen, wanneer doe je dit nu eigenlijk? Wanneer je een ongeluk krijgt en je auto is total loss verklaard, of wanneer je auto niet door de keuring komt. Dat zijn vaak redenen waarom mensen hun auto naar de sloperij brengen, echter is dit niet altijd het geval. Ze doen dit vooral wanneer de reparatiekosten van  je voertuig hoger zijn dan de dagwaarde van je auto. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde, is het niet de moeite waard om deze te laten maken. Je kunt natuurlijk je sloopauto verkopen via het internet, echter kan dit meerdere maanden duren. Via de sloperij ben je direct van je voertuig af en krijg je natuurlijk een kleine vergoeding. Veel mensen kiezen hiervoor, zodat ze snel van hun voertuig af zijn. Meestal krijg je een kleine vergoeding van ongeveer 100 euro en kan dit minder zijn als je de sloopauto laat ophalen.

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

De sloperij meld je sloopauto aan bij het RDW voor demontage. Daarna gaan ze direct aan de slag met de autodemontage van je voertuig. Ze halen alle gevaarlijke stoffen zoals de accu en vloeistoffen uit je voertuig. Ook strippen ze de sloopauto van alle waardevolle onderdelen en slaan ze deze op in een magazijn voor latere verkoop. Als ze auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. De afvalstoffen hiervan worden weer verwerkt in nieuwe producten, soms zelfs in nieuwe auto’s.

Redactie

Reacties zijn gesloten.