Jouw auto naar de sloperij

Jouw auto naar de sloperij

Dat is jammer je auto naar de prak gereden of heeft iemand jou aangereden. In beide gevallen is dit niet heel erg fijn. Nu moet je de auto opnieuw laten keuren. Als de auto niet door de keuring heen komt en een WOK status krijgt dan valt dit bijna niet op te lossen. De twee opties die je hebt is laten repareren of je auto naar de sloperij. Soms als je auto te erg stuk is dan kan hij niet meer gerepareerd worden. Dat noemen we technisch total loss. Je kan de auto wel laten repareren, maar dat kan soms duurder uitpakken dan je denkt. Als de schade zo hoog is dan kan het zijn dat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatiekosten dit noemen we dan economisch total loss. Ook als je auto gestolen is noem je dat economisch total loss. Dan moet je auto wel naar de sloperij. In deze blog gaan we je meer uitleggen over hoe alles te werk gaat bij de sloperij.

Bij de autosloperij

Als je auto toch naar de autosloperij moet dan wil je graag weten hoe het binnen een sloperij te werk gaat. Als een auto daar aankomt dan wegen ze de auto. Dit doen ze om zo te kijken hoeveel oud ijzer de auto kan opleveren. Aan de hand van het gewicht wordt ook de vergoeding bepaald. De vergoeding wordt dus bepaald door het gewicht. Voor een kilogram oud ijzer krijg je ongeveer 5 tot 10 cent. Als de dat aantal cent keer het totale kilogram gewicht doet dan is dat ongeveer je vergoeding. Als dat is berekend gaan ze aan de slag met de auto zelf. Dat is eigenlijk niet slopen, maar dat noemen ze demonteren. Demonteren komt van het woord monteren af. Monteren betekent 2 onderdelen aan elkaar vast maken. Demonteren betekent dus eigenlijk het tegenovergestelde. Je haalt 2 onderdelen van elkaar af. Als de monteurs de auto hebben gedemonteerd dan blijven er verschillende onderdelen over. Deze onderdelen worden bekeken en gesorteerd. Een aantal onderdelen die worden opgestuurd naar de recycling. Zodat de onderdelen worden gerecycled wat goed voor het milieu is. Andere onderdelen die worden weer verkocht. Dit kan als de onderdelen nog heel erg goed zijn. Zo maakt de sloperij extra winst en kunnen andere klanten voor goedkoper onderdelen kopen. 

Beter voor het milieu

Een autosloperij heeft sinds kort de nieuwe regels met dat ze zich aan een milieuwet moeten houden. Dit was vroeger niet zo. Het is heel erg fijn dat die milieuwet er is want nu worden de sloperijen erg milieuvriendelijk en draag jij automatisch een steentje bij als je iets bij de sloperij koopt of als jij je auto naar de sloperij toe brengt. 

Redactie

Reacties zijn gesloten.